miércoles

Com canviar les desigualtats de gènere?


Cuadro de texto: DECÀLEG
1    -Cal que els empresaris\estat igualaren els salaris entre homes i dones. Una dona, te la mateixa   capacitat que un home per a dur a terme una tasca, per tant també es mereix el mateix sou.

2     -Cal que a l’hora de contractar a un treballador no hi hagueren distincions entre homes i dones. No per ser  home, pots desenvolupar millor una tasca, al igual que les dones, per quedar-se embarassades, no vol dir que signifique un impediment.

3      -Cal que a l’hora d’elegir el color de la roba no hi hagueren colors per a xics i colors per a xiques. El rosa  no és sols de xiques, de la mateixa manera que el blau no sols és per als xics.


4      -Cal que a l’hora de triar un esport per a practicar-lo no importe el teu sexe. No per ser dona, sols pots, fer gimnàstica rítmica, ballet, patinatge... o per ser home, futbol, rugby, tennis...

5      -Cal que quan una dona manté moltes relacions amb diferents homes i pel contrari un home manté moltes relacions amb diferents dones, ella no tinga la imatge d’una puta i ell siga un campió.


6      -Cal que als partits polítics s’exigira la paritat. Per exemple, a l’hora d’elegir els seus candidats, els ministres, els diputats...

7      -Cal que a casa, les feines domèstiques es realitzen de manera equitativa, es a dir, repartir les tasques, com per exemple, planxar, cuinar, llavar, netejar... entre l’home i la dona. 


8      -Cal que els pares, des de ben menuts no inculquen una educació on hi hagen jocs per a xics, com el futbol, els cotxes, ninots com “l’action man” i jocs per a xiques, com les cuinetes, les nines, les barbies...

9      -Cal que quan una parella te un fill, el permís de maternitat i el permís de paternitat es prolongen  el mateix temps.


1      -Cal queaprenguem a utilitzar un lleguatge sexista.

1 comentario: